ADHD

ADHD

Kinderen leren als ze ouder worden gaandeweg hun impulsen te beheersen en hun aandacht te reguleren. Kinderen of jongeren, met ADHD of ADD (-kenmerken), slagen daar niet goed en ervaren dagelijks problemen in hun doen en laten. Door therapie of PGB-begeleiding helpen wij deze kinderen weer vooruit…

Hooggevoelig

Hooggevoelig

Hoogsensitieve kinderen zijn dikwijls creatief, hebben oog voor de details in hun omgeving, zijn wijs, communicatief sterk, heel behulpzaam, hebben een sterk rechtvaardigheidsgevoel en zijn intuïtief. Zijn ze uit balans, dan ervaart de omgeving ze als...
Autisme

Autisme

Kinder en jongeren met autisme laten bijzonder gedrag zien waardoor ze opvallen. In onze praktijk ondersteunen we deze kinderen door bij ze aan te sluiten, en ze juist de ruimte te bieden om te experimenteren met eigen ideeën, gevoelens en gedrag. Zo helpen wij kinderen om beter met situaties en anderen om te gaan.

Weerbaarheid

Weerbaarheid

Word jij gepest of voel je je onzeker? Zit je niet lekker in je vel en baal je daarvan? Vind je ’t moeilijk om met anderen samen te werken of te spelen? Dan is onze therapie misschien iets voor jou. We helpen je stap voor stap om sterker in je schoenen te staan en voor je zelf op te komen.

Emotie-regulatie

Emotie-regulatie

Iedereen is wel eens bang, onzeker, verdrietig of boos. Dat is heel normaal! Maar als negatieve gevoelens overheersen, kun je er veel last van hebben. In therapie ontdek je al spelend, werkend of bewegend dat er een verband bestaat tussen wat je denkt, wat je voelt en wat je doet. En word je je emoties weer de baas!