Selecteer een pagina

Aanmelding via de gemeente

Onze praktijk heeft een erkenning als zorgaanbieder voor de regio’s West-Brabant-West en West-Brabant-Oost. Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen via de huisarts of CJG bij ons terecht voor behandeling. De kosten worden dan (deels) door de gemeente vergoed.

West Brabant West

Bergen Op Zoom, Etten-Leur, Haldeberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert

Op de site van jeugdhulp WBW vindt u meer informatie vanuit de cluster WBW. Heeft u een gezinsplan van het CJG of een verwijzing van de huisarts of specialist? Dan stellen we samen met u een arrangement op en verloopt de vergoeding via de gemeente.

West Brabant Oost

Aalburg, Alphen-Chaam, Baarle-Nassau, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout, Werkendam, Woudrichem

Op de site kiesjezorg vindt u meer informatie vanuit het cluster WBO. Heeft het CJG een beschikking afgegeven of heeft u een verwijzing van de huisarts? Dan kunnen de kosten in de meeste gevallen via de gemeente worden gedeclareerd.

Aanmelding op eigen initiatief

Ouders kunnen hun kind zelf aanmelden voor therapie. Soms vindt dit plaats op advies van school, huisarts of een betrokken hulpverlener. Een formele verwijzing is niet nodig.

Tarieven particulier 2017

WAT TIJD TARIEF
SPREEKUUR 20 min GRATIS
INTAKEGESPREK 60 min € 85,00
THERAPEUTISCH CONSULT KIND 60 min € 85,00
THERAPEUTISCH CONSULT VOLWASSENE 60 min € 99,50
VERKORT THERAPEUTISCH CONSULT KIND* 45 min € 70,00
UITGEBREID TUSSEN- OF EINDVERSLAG € 99,50

*Afhankelijk van de situatie, leeftijd of hulpvraag kan er voor uw kind afgesproken worden dat een consult 45 minuten duurt in plaats van de gebruikelijke 60 minuten.

Vergoedingen

U ontvangt aan het eind van elke sessie een factuur, die u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar indien deze onze behandeling (deels) vergoedt. Steeds meer ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandeling van kinderen gedeeltelijk, indien u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. De vergoeding wordt toegekend op basis van het geregistreerd lidmaatschap van de beroepsverenigingen RBCZ/TBCZ en NVPA . Op de factuur staan alle benodigde gegevens vermeld. We raden u aan zelf van tevoren bij uw zorgverzekeraar te informeren of u hiervoor in aanmerking komt. U kunt ter informatie ook de onderstaande websites raadplegen: www.nvpa.org/zorgverzekeraars.html

Betalingsvoorwaarden

U krijgt aan het eind van elke sessie een factuur van de verrichte werkzaamheden. Als u of uw kind niet op een afspraak kan komen, dan dient er 24 uur van tevoren afgezegd te worden. Wanneer dit niet tijdig gebeurt, worden de kosten van de afspraak alsnog in rekening gebracht.