Financiering via de gemeente

Onze praktijk heeft een erkenning als zorgaanbieder voor de regio’s West-Brabant-West en West-Brabant-Oost. Kinderen, jongeren en hun ouders kunnen via de huisarts of CJG bij ons terecht voor behandeling. De kosten worden dan (deels) door de gemeente vergoed.

West Brabant West

Bergen Op Zoom, Etten-Leur, Haldeberge, Moerdijk, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen, Woensdrecht, Zundert

Op de site van jeugdhulp WBW vindt u meer informatie vanuit de cluster WBW. Heeft u een gezinsplan van het CJG of een verwijzing van de huisarts of specialist? Dan stellen we samen met u een arrangement op en verloopt de vergoeding via de gemeente.

West Brabant Oost

Altena, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg, Oosterhout.

Op de site kiesjezorg vindt u meer informatie vanuit het cluster WBO. Heeft het CJG een beschikking afgegeven of heeft u een verwijzing van de huisarts? Dan kunnen de kosten in de meeste gevallen via de gemeente worden gedeclareerd.

Financiering particulier

Ouders kunnen hun kind zelf aanmelden voor therapie. Soms vindt dit plaats op advies van school, huisarts of een betrokken hulpverlener. Een formele verwijzing is niet nodig.

Tarieven individueel:

  • Intake kennismaking (20 min) GRATIS
  • Startgesprek (60min) €145,-
  • Therapeutisch consult (60 min) € 120,- (Uitloop kost € 30,- per 15 min)
  • Ouderbegeleiding (60 min) € 120,- (Uitloop kost €30,- per 15 min)
  • Systeem- /gezinstherapie (75 min) € 145,-
  • Uitgebreid tussen- of eindverslag € 120,-

Tarieven groeptherapie:

  •  HB’ERS MET LEF 4 sessies  van 3 uur + Evaluatie met ouders € 800,-
  • HIGH FIVE VOOR HOOGGEVOELIGHEID 3 sessies van 2 uur + 2 x ouderavond€ 425,-
  • DE  BRUG OVER 4 sessies van 1,5 uur € 375,-
Betalingsvoorwaarden

U krijgt aan het eind van elke sessie een factuur van de verrichte werkzaamheden. Als u of uw kind niet op een afspraak kan komen, dan dient er 24 uur van tevoren afgezegd te worden. Wanneer dit niet tijdig gebeurt, worden de kosten van de afspraak alsnog in rekening gebracht.

Vergoedingen

U ontvangt aan het eind van elke sessie een factuur, die u kunt declareren bij uw zorgverzekeraar indien deze onze behandeling (deels) vergoedt. Steeds meer ziektekostenverzekeraars vergoeden de behandeling van kinderen gedeeltelijk, indien u aanvullend verzekerd bent voor alternatieve geneeswijzen. De vergoeding wordt toegekend op basis van het geregistreerd lidmaatschap van de beroepsverenigingen RBCZ/TBCZ en NVPA . Op de factuur staan alle benodigde gegevens vermeld. We raden u aan zelf van tevoren bij uw zorgverzekeraar te informeren of u hiervoor in aanmerking komt. U kunt ter informatie ook de onderstaande websites raadplegen: www.nvpa.org/zorgverzekeraars.html