Voor wie bieden we therapie?

Kinderen en jongeren komen omdat ze niet lekker in hun vel zitten, vaak boos en opstandig zijn of juist bang, verdrietig, of verlegen. Sommigen hebben iets vervelends meegemaakt, piekeren veel of hebben medische klachten zonder oorzaak. Ook zijn er kinderen/jongeren die weerbaarder willen worden, of beter contact willen maken met leeftijdgenoten.

Sommige kinderen/jongeren voelen zich anders dan anderen, bijvoorbeeld omdat ze hoogbegaafd of hooggevoelig zijn. Kinderen/jongeren met bijvoorbeeld AD(H)D of ASS kunnen behoefte hebben aan uitleg of handvatten om om te gaan met deze diagnose. 

Ook ouders kunnen vastlopen in de omgang met hun kind of puber en vragen hebben hoe ze hun kind het best kunnen begeleiden. Hoe vertel je bijvoorbeeld aan je kind dat hij/zij naar therapie gaat?  Ga voor meer informatie naar onze speciale pagina voor “hulp voor ouders“.

Van groep 8 naar de brugklas,

hoe doe je dat?

Wij bieden in onze praktijk zorg op maat. Als kinderen in eenzelfde fase zitten in hun ontwikkeling en hulpvragen elkaar overlappen, kan uitwisseling en oefenen in een therapeutische groep versterkend werken.

Vanuit die behoefte is de therapeutische groep, ‘Over de Brug’ ontstaan.

Deze therapeutische groep is zowel bedoeld voor kinderen die al een individueel therapeutisch traject doorlopen als kinderen die rond deze overgang een specifieke hulpvraag hebben.

Lees verder …

Hoogbegaafd en soms wat hulp nodig?

Slim zijn kan heel handig zijn, maar soms denk je anders, voel je je anders en beleef je van alles veel intenser. En wat als iedereen van je verwacht dat jij altijd het goede antwoord hebt? En hoe voelt het als je alweer naar dezelfde uitleg moet luisteren? En als je jezelf toch wat anders voelt dan de rest … ? Durf je dan echt jezelf te zijn in een groep? Durf jij uitdagingen aan te gaan? Kortom, soms is wat extra hulp heel welkom.

Maar welke vorm van hulp past nu bij welke hulpvraag?

Dat kan een individueel traject zijn maar ook onze groepstraining: 

HB’ers met LEF!

Lees verder…