Nieuwe collega gezocht!

Hallo enthousiaste psychomotorisch therapeut met een open mind!

Ben jij vanaf 1 juli 2020 op zoek naar een werkplek,

• Als zelfstandig opererend therapeut?

• In een dynamisch team van diverse (vak)therapeuten?

• Waar gewerkt wordt vanuit een systemische visie?

• Voor meerdere dagen in de week?

Dat komt goed uit, want dat is precies wat wij te bieden hebben!

Saskia Handstede

Mijn naam is Saskia Handstede en ik ben orthopedagoog, beeldend therapeut en eigenaar van Praktijk de Hand. In Nijmegen ben ik afgestudeerd aan de Kopse Hof als beeldend creatief therapeut (1995) en in Utrecht aan de Universiteit als orthopedagoog (1999).
Ik haal plezier uit het werken met kinderen en hun ouders, het coachen van mensen en het geven van nascholing en workshops aan groepen. In Praktijk de Hand combineer ik mijn ervaring in het werken met kinderen uit het speciaal onderwijs, het begeleiden van ouders en gezinnen en het geven van cursussen en trainingen op sociaal-emotioneel gebied.

Corien Ooms

Mijn naam is Corien Ooms en in 2006 ben ik afgestudeerd als Beeldend Therapeut aan de Hoge school van Arnhem en Nijmegen. Vanaf die tijd heb ik als therapeut gewerkt met kinderen en jongeren, in de privé sector maar ook in het speciaal voortgezet onderwijs.
Ik werk het liefst actief met kinderen en jongeren en biedt graag de helpende hand wanneer iemand vast loopt, zowel op sociaal als emotioneel gebied. Het mooie van beeldende therapie vind ik dat je door middel van opdrachten met beeldend materiaal om leert gaan met de problemen die je ervaart.

Christel van Dijk - orthopedagoog systeemtherapeut

Christel van Dijk

Ik ben Christel van Dijk, orthopedagoog en systeem(gezins)therapeut. In 1998 ben ik afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, als orthopedagoog en sinds 2012 ben ik geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) als systeemtherapeut. Ik heb ruim 20 jaar werkervaring in de jeugdhulpverlening en kinderpsychiatrie.
Ik vind het een uitdaging om de problematiek van zoveel mogelijk kanten te belichten, maar ook naar krachten van ouders en kinderen te kijken. Ik werk veel samen met de vaktherapeuten, waardoor we spelenderwijs toewerken naar het opdoen van nieuwe inzichten, positieve ervaringen en gedeeld plezier!

Ralf van Oudheusden

Ik ben Ralf van Oudheusden en kom uit Tilburg. Na mijn opleiding tot bewegingsagoog ben ik in Nijmegen verder gaan studeren. Hier heb ik de opleiding tot psychomotorisch therapeut gevolgd.
Gedurende beide opleidingen heb ik altijd de meeste affiniteit gehad met de doelgroep: kind, jeugd & gezin. Binnen Praktijk de Hand wil ik als psychomotorisch therapeut een bijdrage leveren om de problematieken van kinderen, jongeren en hun ouders aan te pakken of op te lossen!

Marjolein Netten

Marjolein van den Bersselaar

Mijn naam is Marjolein Netten en ik ben in 2011 afgestudeerd als Muziektherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Omdat ik mezelf wilde blijven ontplooien heb ik daarna de Masteropleiding Pedagogiek in Tilburg gevolgd en afgerond. Deze opleiding is een waardevolle aanvulling voor mij als therapeut. 
Het mooie van muziek is dat het mensen samenbrengt, het heeft invloed op de stemming en zet aan tot bewegen. Ik werk graag met kinderen en jongeren vanwege hun speelse, eerlijke en uitdagende karakter. Centraal binnen de therapie staat het creëren van een veilige sfeer waarbij er via de muziek geëxperimenteerd wordt met het uiten van gevoelens en emoties. Binnen Praktijk de Hand wil ik een helpende hand bieden aan zowel de kinderen als de ouders.

LIsa Hesselink

Mijn naam is Lisa Hesselink en in juli 2017 ben ik afgestudeerd als dramatherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
Wat ik waardevol vind aan dramatherapie is het ‘doen alsof’. Sommige kinderen en jongeren vinden het lastig om problemen en/of gevoelens in woorden uit te drukken. Door middel van dramatherapie kun je op een non-verbale manier even helemaal jezelf zijn, of juist iemand anders, als je dat wilt. Bij dramatherapie leer je in je eigen kracht te staan en kun je experimenteren met nieuw gedrag. Dit geeft de ruimte om te ontdekken en te voelen wat je prettig vindt of nodig hebt, en waar je je geholpen bij voelt.

Joyce Mathijssen

Mijn naam is Joyce Mathijssen en bijna afgestudeerd als Vaktherapeut Beeldend aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Na mijn stage in de periode van september 2017 tot juni 2018 bij Praktijk de Hand te hebben afgerond ben ik na mijn verdiepende minor kind & gezin weer terug als beeldend therapeut. 

Beeldende therapie kan helpen om gevoelens uit te drukken door middel van tekenen, schilderen, kleien of het bewerken van materialen. Het is een ervaringsgerichte therapie die hen kan helpen aan hun eigen hulpvraag te werken, zonder dat ze in woorden moeten uitleggen wat er aan de hand is.

Sherida Heilbron

Mijn naam is Sherida Heilbron. Sinds 2003 ben ik integratief kindertherapeut en heb mijn opleiding gevolgd in Amsterdam aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Daarna ben ik opgeleid als ontwikkelingsgericht coach voor jongeren en volwassenen om de mensen, ongeacht hun leeftijd te begeleiden vanuit een oplossings- en systeemgerichte wijze. Mijn specialisatie is het begeleiden van hooggevoelige kinderen, jongeren en volwassenen.