Selecteer een pagina

Saskia Handstede

Mijn naam is Saskia Handstede en ik ben orthopedagoog, beeldend therapeut en eigenaar van Praktijk de Hand. Ik haal plezier uit het werken met kinderen en hun ouders, het coachen van mensen en het geven van nascholing en workshops aan groepen. In Praktijk de Hand combineer ik mijn ervaring in het werken met kinderen uit het speciaal onderwijs, het begeleiden van ouders en gezinnen en het geven van cursussen en trainingen op sociaal-emotioneel gebied. In Nijmegen ben ik afgestudeerd aan de Kopse Hof als beeldend creatief therapeut (1995) en in Utrecht aan de Universiteit als gedragswetenschapper in de richting orthopedagogiek, psychosociale problematiek (1999).

Corien Ooms

Mijn naam is Corien Ooms en in 2006 ben ik afgestudeerd als Beeldend Therapeut aan de Hoge school van Arnhem en Nijmegen. Vanaf die tijd heb ik als therapeut gewerkt met kinderen en jongeren, in de privé sector maar ook in het speciaal voortgezet onderwijs. Ik werk het liefst actief met kinderen en jongeren en biedt graag de helpende hand wanneer iemand vast loopt, zowel op sociaal als emotioneel gebied. Het mooie van beeldende therapie vind ik dat je door middel van opdrachten met beeldend materiaal om leert gaan met de problemen die je ervaart.

Sherida Heilbron

Mijn naam is Sherida Heilbron. Sinds 2003 ben ik integratief kindertherapeut en heb mijn opleiding gevolgd in Amsterdam aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie. Daarna ben ik opgeleid als ontwikkelingsgericht coach voor jongeren en volwassenen om de mensen, ongeacht hun leeftijd te begeleiden vanuit een oplossings- en systeemgerichte wijze. Mijn specialisatie is het begeleiden van hooggevoelige kinderen, jongeren en volwassenen.

Ralf van Oudheusden

Ik ben Ralf van Oudheusden, 28 jaar oud en kom uit Tilburg. Na mijn opleiding tot bewegingsagoog ben ik in Nijmegen verder gaan studeren. Hier heb ik de opleiding tot psychomotorisch therapeut gevolgd. Gedurende beide opleidingen heb ik altijd de meeste affiniteit gehad met de doelgroep: kind, jeugd & gezin. Binnen Praktijk de Hand wil ik als psychomotorisch therapeut een bijdrage leveren om de problematieken van kinderen, jongeren en hun ouders aan te pakken of op te lossen!

Marjolein Netten

Marjolein Netten

Mijn naam is Marjolein Netten en ik ben in 2011 afgestudeerd als Muziektherapeut aan de Hogeschool Zuyd in Heerlen. Omdat ik mezelf wilde blijven ontplooien heb ik daarna de Masteropleiding Pedagogiek in Tilburg gevolgd en afgerond. Deze opleiding is een waardevolle aanvulling voor mij als therapeut.

Muziektherapie is een therapievorm waarbij muziek het non-verbale middel is om mensen te helpen met problemen op emotioneel, sociaal, gedragsmatig of cognitief gebied. Het mooie van muziek is dat het mensen samenbrengt, het heeft invloed op de stemming en zet aan tot bewegen. Ik werk graag met kinderen en jongeren vanwege hun speelse, eerlijke en uitdagende karakter. Centraal binnen de therapie staat het creëren van een veilige sfeer waarbij er via de muziek geëxperimenteerd wordt met het uiten van gevoelens en emoties. Binnen Praktijk de Hand wil ik een helpende hand bieden aan zowel de kinderen als de ouders.

LIsa Hesselink

Mijn naam is Lisa Hesselink, ik ben 25 jaar en ik woon in Rucphen. In juli 2017 ben ik afgestudeerd als dramatherapeut aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Tijdens mijn studie heb ik 4 maanden op een basisschool in Ghana gewerkt. Dit heeft mij enthousiast gemaakt over het werken met kinderen en jongeren en dat is dan ook de doelgroep waar ik mij nu op richt.

Wat ik waardevol vind aan dramatherapie is het ‘doen alsof’. Sommige kinderen en jongeren vinden het lastig om problemen in woorden uit te drukken. Door middel van dramatherapie kun je op een non-verbale manier even helemaal jezelf zijn, of juist iemand anders, als je dat wilt. Bij dramatherapie leer je in je eigen kracht te staan en kun je experimenteren met nieuw gedrag. Dit geeft de ruimte om te ontdekken en te voelen wat je prettig vindt, of waar je je geholpen bij voelt.

Ik geloof dat ieder mens in staat is elke uitdaging in het leven aan te kunnen, maar daar is soms een beetje hulp bij nodig!

Christel van Dijk

Ik ben Christel van Dijk, orthopedagoog en systeem(gezins)therapeut. Ik heb ruim 20 jaar werkervaring in de jeugdhulpverlening  en kinderpsychiatrie met ouders en gezinnen met kinderen van alle leeftijden met ontwikkelingsproblemen zoals ADHD, Autisme Spectrum Stoornissen, gedragsproblemen, hoogevoeligheid, hechtingproblemen en problemen in emotieregulatie.

Als systeemtherapeut zoek ik uit hoe de problemen van het kind samenhangen met interacties in het gezin en patronen uit het gezin van herkomst. Ik help op basis daarvan ouders hun kind beter te begrijpen en geef adviezen hoe met het gedrag van het kind om te gaan, met als doel dat het kind zich weer verder kan ontwikkelen. Daarnaast help ik ouders sterker te worden in hun ouderlijke samenwerking of indien noodzakelijk te zoeken naar steunbronnen die hun draagkracht versterken.

Binnen Praktijk de Hand geef ik vooral ouderbegeleiding aan ouders waarvan het kind een op de praktijk vaktherapie krijgt. Het doel is dat het kind dat wat het geleerd heeft in de therapie optimaal thuis kan toepassen. Ik ga in gesprek met ouders, maar soms zie ik ook het hele gezin en worden er dingen samen geoefend.

Ik ben in 1998 afgestudeerd aan de Universiteit van Utrecht, als orthopedagoog, richting psychosociale problemen en sinds 2012 geregistreerd bij de Nederlandse Vereniging voor Relatie- en Gezinstherapie (NVRG) als systeemtherapeut.

Hilda Buntjer

Hallo, mijn naam is Hilda Buntjer en ik ben opgeleid als maatschappelijk werker. Ik ben gespecialiseerd in het werken met gezinnen die te maken hebben met o.m. ADHD, Autisme, angst en depressie en leerproblemen. Of die geconfronteerd worden met relatieproblemen en met rouw en verlies.

Werkzaam als systeembegeleider heb ik gemerkt dat wanneer het de kind(eren) niet goed gaat, dit invloed heeft op het gezin. Andersom geldt dat ook: als het met u en/of uw partner niet goed gaat heeft dit invloed op uw kind(eren).
Op deze momenten is het goed om te weten dat er een professionele therapeut is die u kan ondersteunen om weer grip te krijgen op uw situatie. Iemand die naar u (jullie) luistert en waar je je verhaal kwijt kunt. Iemand met ervaring en kennis om u (jullie) te helpen met passende begeleiding. Die samen met u (jullie) zoekt wat werkt zodat u weer meer tijd, aandacht en plezier ervaart.

Om de kinderen in hun eigen omgeving te kunnen waarnemen en om u minder te belasten kom ik graag bij u thuis.