Hoogbegaafd en soms wat hulp nodig?

Slim zijn kan heel handig zijn, maar soms denk je anders, voel je je anders en beleef je van alles veel intenser. En wat als iedereen van je verwacht dat jij altijd het goede antwoord hebt? En hoe voelt het als je alweer naar dezelfde uitleg moet luisteren? En als je jezelf toch wat anders voelt dan de rest … ? Durf je dan echt jezelf te zijn in een groep? Durf jij uitdagingen aan te gaan? Kortom, soms is wat extra hulp heel welkom.

Maar welke vorm van hulp past nu bij welke hulpvraag?

Dat kan een individueel traject zijn maar ook onze groepstraining: HB’ers met LEF!

INDIVIDUEEL TRAJECT:

Tijdens een intake wordt het beste duidelijk wat bij je past. Dat kan zijn beeldende-, drama-, muziek- of psychomotorische therapie. De therapie is veelal gericht op het in balans brengen van je denken en voelen. Weten hoe iets moet, is echt iets anders dan het ook durven en doen. Door te ervaren en te doen, er niet voornamelijk over te denken, iets te maken en er van een afstandje naar kunnen kijken, dat maakt dat je de balans hersteld.

 Doelen die veelal voorbij komen zijn:
 • Accepteren wie je bent, het verstevigen van je zelfbeeld, een goed gevoel krijgen over jezelf.
 • Durven minder perfect te zijn, (hoge eisen) loslaten.
 • Om leren gaan met de vooroordelen van je omgeving.
 • Uitdagingen aan leren gaan; kiezen voor het onbekende.
 • Leren omgaan met mislukkingen, teleurstellingen, tegenvallers.
 • Frustraties leren uiten op een acceptabele manier.
 • Op een positieve manier contact leren maken met anderen.
 • Leren volgen, terwijl je weet dat jou idee toch het beste is …?
 • Soms ben je slim, hoogbegaafd en heb je bijvoorbeeld ook Asperger of AD(H)D, dan is een individueel traject ook het meest passend.

Staat jou specifieke doel er niet bij? Prima, deze lijst is niet volledig, we vullen ‘m graag met je aan!

 

GROEPSTRAINING: HB’ERS MET LEF!

Voor sommigen is het juist heel zinvol in een groep te oefenen. Te zien dat je niet de enige bent, te ervaren hoe het is dingen te delen, te merken dat anderen ook goede plannen hebben, samen nieuwe ontdekkingen te doen. Is de hulpvraag niet erg complex, staat het verstevigen van het zelfbeeld en het oefenen in een groep voorop, dan past ons groepsaanbod: HB’ers met LEF!

Heeft jouw hoogbegaafde kind het lef om…
… naar zichzelf te kijken?
… uitdagingen aan te gaan?
… anders te zijn?

Wanneer je jezelf wilt ontwikkelen, heb je lef nodig!

Lef om uit je comfortzone te stappen – Lef om te ontdekken wat je kwaliteiten zijn – Lef om uit te vinden wat je nog moet leren.

Tijdens de training HB’ers met LEF! leert je hoogbegaafde kind zichzelf beter begrijpen door te ervaren en te doen. In een ontspannen sfeer gaat hij (of zij) actief aan de slag met binnen- en buitenactiviteiten, die bijdragen aan een completer en sterker zelfbeeld. Via beeldende opdrachten, spelvormen en gesprekken krijgt je kind inzicht in wat hoogbegaafd zijn voor hem betekent. Je kind ontdekt hoe hij omgaat met uitdagingen en leert zijn kwaliteiten en valkuilen kennen.

‘Like’ de Facebookpagina van HB’ers met LEF! en blijf op de hoogte!

Praktische informatie

De volledige training bestaat uit:

 • Een algemene informatieavond voor ouders;
 • Twaalf trainingsuren, verdeeld over vier dagdelen van drie uur;
 • Een persoonlijk eindgesprek van dertig minuten waarin onder andere het portfolio van je kind besproken wordt.

De training kost € 800,- per kind. Het is ook mogelijk deze training op te nemen in een jeugdzorgtraject via huisarts of CJG.

Achtergrond

De training HB’ers met LEF! is ontwikkeld door drs. Saskia Handstede van Praktijk de Hand en drs. Floor Raeijmaekers van Het TalentenLab. Saskia en Floor hebben in deze training hun expertise op het gebied van orthopedagogiek, beeldende therapie en hoogbegaafdheid gebundeld. HB’ers met LEF! is bedoeld voor hoogbegaafde kinderen (‘bewijs’ is niet nodig) van groep 4 tot en met de tweede klas van het voortgezet onderwijs. De groepen worden op leeftijdscategorie samengesteld. Mochten er voldoende aanmeldingen zijn van jongere of oudere kinderen, dan kunnen we ook voor hen trainingen verzorgen.

Aanmelden

We starten bij voldoende aanmelding 2 x per jaar met deze training. Meld je hier aan dan kom je op de lijst voor onze eerstvolgende training.

HB’ers met LEF! is bedoeld voor hoogbegaafde kinderen (‘bewijs’ is niet nodig) van groep 4 tot en met de tweede klas van het voortgezet onderwijs. De groepen worden op leeftijdscategorie samengesteld. Mochten er voldoende aanmeldingen zijn van jongere of oudere kinderen, dan kunnen we ook voor hen trainingen verzorgen.

MELD JE HIER AAN